Täällä on vieläkin jäätä lähes joka nurmialueella, ja niillä missä ei ole niin nurmi on koiranp%&#aa ja mutaa täynnä. Sellaisella kuitenkin tänään lenkillä pikku tokotukset.

Voltti aloitti, teetin aluksi seuraamisen paikallaan käännöksiä, tämän jälkeen yritin kaukoja ihan läheltä, erityisesti ajattelin tsempata maahanmenoihin kun oli tosiaan epämiellyttävä alusta. No Voltti tosiaan oli samaa mieltä alustan laadusta ja teki tosi hitaasti jolloin mulla loppui muutaman yrityksen jälkeen hermo ja vaihdoin koiraa.

Tuumalle aluksi pikkupätkä seuraamista, jonka jälkeen muutama maahanmeno kokeeksi lähellä (ei ongelmia). Sitten siirryin viereiselle hiekkatielle jossa oli sen verran sulaa (ja ei p#¤%&sta) aluetta, että pystyi tekemään luoksetuloa. Otin eri variaatioita (suora pallolle, pari suht lähellä maahanmenolla, pari seisomisella eri etäisyyksillä). Virheitä tuli jokusia (mm. ennakoi kerran pysähtymällä itse, jonkun maahanmenon taisi tehdä seisomiseksi) ja tällaista peruskokemattomuutta. No, aina saatiin kuitenkin sitten seuraavalla kerralla onnistumaan. Tuumalla ei ollut ongelmia ällömaaston kanssa, mutta sen kanssa teinkin enemmän tosiaan tiellä (ja sehän on kakkafani muutenkin; lipoi jotain liettynyttä kasaa myöhemmin...).

Jäi kaivelemaan niin Voltin suoritus, että tein vielä eri puistossa uudet kaukotreenit (kun sattui löytymään parempi nurmikaistale), ja nyt teki oikein hyvin. Mulla oli poikkeuksellisesti molemmat koirat treenatessa vapaana ja vain käskytin aina toista pysymään kauempana kun tein molemmille siis vuorotellen kaukoja. Tuumakin ihme ja kumma tajusi tämän eikä tunkenut koko ajan väliin. Yllättynyt Tuuman kaukot olivat suurelta osin hyvät, tosin virheitä tuli ennakoinnista ja muutaman m-i olisi taas vaan ehdottomasti halunnut tehdä m-s (kun niitä on treenattu viime aikoina enemmän...).