Päivällä pihalla otin muun kaaoksen (=perhe) keskellä parit kaukokäskyjen asennonvaihdot molemmille koirille. Voltti taisi tehdä vaan kerran m-i-s-i ja takeni sopivasti. Tavoitteena on saada pikkuhiljaa hiipinyt edistämisongelma pois.
Tuumalla tein max. 9 askelen päästä m-i, m-s ja i-s. Ei liiku oikein tarpeeksi taaksepäin, vaan etenee herkästi erityisesti i-s. Sen takia jauhan edelleen noita pääasiassa ihan läheltä, 15 metriin on vielä paaaaljon parannettavaa. Samoin tarjoaa nykyään m-s joka väliin, eli istuminen on vähän unholassa.


Tuijotuskilpailut lumisella pihalla

Iltapäivän lenkin yhteydessä otin sitten pienet tokotukset. Ensin Voltille seuraamisesta seisahtamista, ja palkkasin pallolla taaksepäin (tätä harjoitusta ei oltukaan tehty varmaan vuosiin!!). Sitten paikalla seisomista niin että kiersin, nami palkaksi lopussa. Sitten kierrätin puuta ja yritin vaan saada juoksemaan mun luo asti. On oppinut luoksetulon pysäytykset tuossa puunkierron yhteydessä niin tehokkaasti, että pysähtyy heti puun takaa ilmestyessään... No, sain sen kuitenkin tulemaan luoksekin jonkun kerran. Ei siis tehty pysäytyksiä.
Tuuma teki aluksi seuraamista, siitä vaan kehut eli ei muuta palkkaa. Oli suht ok, vähän sellaista heilumista mutta itsekin otin sitä vaan vähän niinkuin alkukeskittymisen takia. Tuumalla kun kestää aina joskus hetken ennen kuin se saa aivonsa kasaan. Varsinkin jos on aluksi joutunut odottamaan. Eli yritän välttää sen mitä se mielellään tekisi, nimittäin päättömän kaahauksen heti kun hihnasta irti pääsee. Seuraamisen jälkeen muutama liikkeestä seisominen, palkka pallolla taakse. Pysähtyi hyvin mutta ennakoi palloa niin että seisoi aivan vinossa ja alkoi puoliksi jo pakittaa taaksepäin... en hyväksynyt tätä vaan otin uudestaan ennen kuin heitin sitten pallon. Tämän jälkeen luoksetulon pysäytyksiä: ensin suora pallolle n. 18 metristä, sitten lähempää seisomisella, josta pallo heitettynä taakse palkaksi, sitten muistaakseni taas suora. Jossain tässä välissä sitten paikalle laukkoi joku labbiksen tapainen, joka olisi kovasti halunnut leikkiä Tuuman kanssa. Sain Tuuman ihmeen hyvin pidettyä muhun keskittyneenä, ja siinä sitten labbiksen ihmetellessä vieressä otin vaan vierellä kontaktitreeniä yms. Hetken kuluttua paikalle singahti toinenkin koira, joka sitten saikin haisteluseuraa labbiksesta, eli voitiin jatkaa meidän kontaktitreeniä. :) Tämän muutaman minuutin häiriön jälkeen sitten vieraat koirat häipyivät omistajineen, ja me otettiin Tuuman kanssa vielä muutama luoksetulo. Yksi (vai kaksi...?) kokonainen seisomisella ja maahanmenolla (kehuin suullisesti molemmissa, loppuun pallolle), ja pari niin että seisahdutin vapaasta liikkeestä ihan mun lähellä, siitä kehuen pakitin kauemmas (n. 10 metriä), josta kutsuin pallolle. Seisahdukset oli ihan hyviä, samoin vauhti.

Keli oli pari pakkasastetta, ja lumella tehtiin. Ei ollut ongelmia maahanmenoissa.