Olisko ollut eka kerta tänä vuonna, että oltiin ohjatuissa tokotreeneissä. Mutta ei vakipaikassa oman seuran kentällä, vaan kaupallisen koirakoulun (Pfötchenschule) lämmitetyssä (AAAH!!! Cool) hallissa. Päätin investoida nyt sisätreenipaikkaan, kun alkoi niin sapettaa tämä lumi (siis muuten oikein kiva, mutta tokotreenaamiseen ei hyvä). Ja Tuumalle tekee tosi hyvää treenata muuallakin kuin tutuilla lenkkipoluilla tai vakikentällä.

Ryhmä on pääosin hyvin aloitteleva, ja ohjaaja myöskin aika noviisi tokojutuissa, mutta pääasia onkin hyvät treenipaikat. Halli(t) ovat siis lämpimät, alusta jotain tartan-tyyppistä kumipurulaattaa. Oon treenannut siellä aiemmin Voltin kanssa agia, ja se on kyllä oikein miellyttävä siihenkin hommaan.

Paikalla oli meidän lisäksi kuusi koiraa, jotka kiltisti ja rauhallisesti odottelivat isomman hallin seinustalla kun vuorossa ollut teki. Tehtiin siis liikkeitä lähinnä yksitellen, koska halli on aika pieni. Mä annoin koirieni odottaa viereisessä pienemmässä hallissa, Tuuma häkissä koska eihän sitä voi kuvitellakaan ottavansa seinustalle kiljumaan... Tukittu Siitä koirat sitten pääsivät vuorotellen tekemään jotain.

Tuuma teki seuraavia:

Seuraamista: aluksi yksin pikkuhallissa jotta saan sen kuulolle, sitten isossa hallissa jossa tietysti piti kuikuilla sivuille kun oli ihan uusi paikka, vieraita koiria ja miljoona muuta mielenkiintoista juttua. No, sain sen kuitenkin kohtuudella pitämään kontaktiakin. Olihan se tosi vaikea tilanne.  

Ruutua: reuna"nauhoina" olivat agihyppyrimat, joita Tuuma vähän ihmetteli, mutta yllättävän vähän kuitenkin. Aluksi kutsuna, sitten pari kertaa lähettäen. Meni tosi hyvin ja hyvään kohtaan, palkkasin siitä suoraan vauhdista. Sitten vielä kerran läheltä niin että käskin maahan. Oli myös hyvä.

Luoksetulo: Ohjaajamme M oli liikkeenohjaajana ja huuteli käskyjä. Tuuma ei niistä hämääntynyt. Aluksi suora pallolle, sitten seisomisella josta palkka. Olivat hyvät.

Paikallamakuu: tein jossain välissä pikkuhallissa paikallamakuuta yksin. Tuuma oli vähän hermompana kuin normaalisti, eli pientä piippaamista oli.

Tunnari: Tämä oli sitten pikkuheelerin aivoille jo vähän liikaa. M laittoi väärät kapulat, mä vein oman, tein kahdesti. Lähetin ihan läheltä rauhallisesti, mutta silti Tuuma molemmilla kerroilla maisteli ja nosteli useaa väärää, ja kerran lähti johonkin ihan sivuunkin haistelemaan. Otti kuitenkin molemmilla kerroilla lopulta oman, josta heti hihkaisin kehut. Näytti olevan jotenkin ihan ylikuormitettu aivoistaan, joten jätin sitten tämän tähän. Höh, harmi juttu, mutta ei kai se auta kuin ottaa taas helpompaa treeniä. Ja ei ehkä noin lopuksi tunnaria...

Voltti teki:

Merkkiä: pikkuhallissa useampia toistoja eri suunnista. Ekalla jäi vanhaan tapaan vinoon, mutta sen jälkeen kaikki olivat tosi hyviä. Oikein hakeutui suoraan merkin taakse!! 

Ruutu: Näytin ruutua kädellä ennen merkille lähetystä, koska ajattelin ettei välttämättä löydä sinne. Halli on siis pieni eikä matkat merkille ja ruutuun olleet täydet. Lisäksi sivustalla olivat tosiaan vieraat koirat. No, meni kuitenkin tosi hienosti! Otin vielä tämän jälkeen uudestaan saman vasempaan merkiltä, taas tosi hyvä, nyt otin maahanmenonkin ja siitä palkka.

Kaukot: Tein kahdesti muutaman asennonvaihdon, M oli Voltin takana huitomassa. Kerran Voltti katsoi taakse kun M oikein kahisteli housuja, mutta muuten ei ongelmia. Alun maahanmenossa meinasi jättää oikeaa kyynärää koko ajan vähän ilmaan; yli-innokkuuden merkki. Asennonvaihdot olivat TODELLA HYVÄT! Olin superiloinen! Pusu

Luoksetulo: Laitoin merkit sivulle kisamaisesti, mutta tänään ne eivät haitanneet mitään. Tuli hyvällä vauhdilla, ja seisominen hyvä. Kutsuin edelleen ja käskin maahan. Teki hyvin ja tästä palkka. Sitten uusiksi ihan kokonaisena liikkeenä. Vika pätkä oli hitaahko, mutta oli myös jo tosi lähellä mua, eli ei saanut kunnolla vauhtia. Hallin pituus on nimittäin ehkä n. 20 metriä.