Lauantaina tein Tuumalle kaksi tunnaria kaverin pussittamilla kapuloilla. Vähän meinasi nostella vääriä, mutta haisteli kuitenkin nyt paljon keskittyneemmin kuin viimeksi, ja toi oikean.

Eilen tein yhden metsätunnarin, oli hyvä.

Tänään lenkillä taas metsätunnari kahdesti, oli hyvä. Lisäksi Tuumalle paikallamakuu yhdellä parkkipaikalla. Makasi 3 minuuttia, kerran kävin luona ja kurkin lisäksi monesti. Makasi tosi hyvin ja rauhallisesti. Volttikin oli mun kanssa piilossa.

Tänään illalla sitten oltiin taas lämpimässä hallissa, ja tällä kertaa meidän ryhmä olikin vain minä koirineni + kaksi muuta. Treenien päätteeksi vetäjämme M jututti minua, ja sanoi tämän ihmiskadon olevan mahdollisesti minun "syytäni". Jotkut ryhmästä olivat nimittäin kuulemma viime viikolla valittaneet, kun minä olen nyt tullut ryhmään. M ei oikein osannut sanoa tarkemmin mistä on kysymys eikä itsekään oikein ymmärtänyt täysin tapahtunutta, mutta ilmeisesti kokevat minun tunkeutuneen "heidän jengiinsä" ja koska treenaan kovin eri tasolla ja tavalla kuin he (lähes kaikki ryhmästä treenaavat vain huvin vuoksi, eivät kisamielessä, ja ovat siis hyvin "tavoitteettomia" ja aloittelevia) niin ilmeisesti se sitten joitain häiritsee...  HIEMAN ehkä lastentarhameiningiltä vaikuttaa, mutta tokihan tietysti tavallaan ymmärrän yskän. Ja koska on kyseessä kaupallinen toiminta ja tunnen koirakoulun pitäjät, niin en toki aio heidän rahojaan viedä jäämällä sitkeästi ryhmään jos se karkottaa kaikki heidän muut maksavat asiakkaansa. Klink Klink (raha) Mutta että tällaistakin sitten piti vielä kokea, en olisi uskonut! Ja mä kun en todellakaan siellä ryhmässä ole paukutellut henkseleitäni tms, vaan tehnyt vaan omat jutut ja se siinä. No, kuppikuntaisuutta kai ei sitten voi välttää missään...

Kokeillaan nyt kuitenkin ilmeisesti vielä muutama kerta, että tottuvatko ryhmän vanhat jäärät minuun, vai pitääkö yrittää keksiä joku privaattitreeniaika.

No, treenit menivät kuitenkin hallilla pääosin mukavasti:

Tuuma teki:

Seuraamista, tehtiin samaan aikaan niiden kahden muun kanssa. Tuuma keskittyi pääasiassa hyvin, tosin palkkasin kyllä myös tiheästi että pitää kontaktia. Reunoilla olleiden agiesteiden lähellä oli selvästi eniten keskittymisvaikeuksia.

Hyppynoutoa metallilla. Otin erilaisia variaatioita, kaikki hyviä.

Luoksetuloa liikkeenohjauksella. Oli kartiot pysäytysmerkkeinä. Seisomiset tänään järjestään ihan liian pitkiksi. Kokeiltiin lopuksi niin että M seisoi merkin luona ja heitti pallon heti mun pysäytyskäskyn jälkeen. Tuuma oli tässä vaiheessa jo sen verran poikki että otettiin vain kahdesti; pitää jatkaa tätä kokeilua. Muuten ei ollut ongelmia vauhdissa tms, ja kerran tehty maahanmenokin onnistui.

Paikallaolo, Tuuma oli keskellä. Oltiin vain ehkä minuutti, ja lähellä näkyvissä. Tuuma oli rauhallinen, tosin ihan lopussa kerran piipahti. Viereistä koiraa käytiin korjailemassa ja käskyttämässä pari kertaa, eli häiriötä oli siitä vähän.

Voltti teki:

Seuraamista. Ei kai mitään ihmeellistä, tein paljon sivuaskelia ja peruuttamista.

Hyppynoutoa vieraalla metallilla ja puulla, kaikki hyviä (niin hyviä kuin metallit nyt voi olla).

Luoksetulo käskytettynä, muutama variaatio, olivat tosi hyviä.