Eipä olisi oikein huvittanut lähteä treeneihin, mutta onneksi tuli kuitenkin mentyä. Siis seuran treenit, paikalla meitä oli vaan kolme (tosin yhteensä seitsemän koiran kanssa). Tuuma aloitti:

Ensin vähän seuraamista, aluksi palkalla ja sitten vähemmällä palkalla mutta suullisilla kehuilla, liikkeenohjaus oli mukana. Oli paljon parempi kuin viimeksi. Sitten luoksetulo niin että D oli taas seisomisessa heittämässä pallon. Ensin suora pallolle, sitten seiso + pallo Dltä (seisahdus oli hyvä, ja hetken ihmettelyn jälkeen Tuuma huomasi myös että pallo lentää Nauru), sitten uudestaan seisomisen kanssa jolloin Tuuma vaan juoksi läpi (!! Ei taas voi ymmärtää pikkuheelerin ajatuksenjuoksua tässä?!) josta huomautin, ja sen jälkeen onnistui taas yhtä hyvin kuin ekallakin.

Sen jälkeen ruutua niin, että ensin D vei sinne pallon Tuuman nähden. Matkaa oli n. 25 metriä ja Tuuma juoksi ruutuun hyvin,  ja lähes suoraan (taas kyllä pieni mutka vasemman reunan suuntaan, mutta korjasi sitten keskelle). Toinen kerta niin että ruudussa ei ollut mitään, seisautin ja käskin maahan: oli tosi hyvä! Kolmas taas niin että siellä oli pallo, mutta tällä kertaa Tuuma ei nähnyt sen laittoa. Meni hyvin keskelle, tosin vauhti oli vähän hitaampi.

Sitten tunnari, jossa D vei kapulat, vääriä oli varmaan 15 epämääräisesti sijoiteltuina. Tein kaksi kertaa: ekalla haisteli hyvin, mutta otti oman viereisen (kapulat olivat tosi lähekkäin, varmaan vaan 5-10 senttiä väleinä), ja kun D sanoi sen olevan väärä (tiesin itsekin), niin Tuuma kesken palautusmatkan kääntyi ympäri, pudotti väärän ja meni etsimään oman jonka sitten toi. Yllättynyt Aivan kun se olisi ymmärtänyt mitä D sanoi! Toka meni moitteetta, mitä nyt vähän käytti suuta väärien ympärillä mutta onneksi nostellut.

Myöhemmin Tuuma teki vielä paikallamakuun jossa oli taas jostain syystä rauhaton ja piippaili, olin vaan D:n selän takana piilossa. Alussa jäin silittelemään sitä joksikin aikaa että olisi rauhallinen, mutta silti siis alkoi piippailla. En tiedä mikä on syynä siihen että ryhmätreeneissä on nykyään taas tuollainen, kun itsekseen vieraissakin paikoissa treenatessa on hiljaa, ja yhteistreeneissäkin tuo ongelma oli jo huomattavasti parempi...

Voltti teki:

Tunnarin, samat väärät kuin Tuumalle olivat jo maassa, niin tehtiin sitten myös Voltille tunnari. D vei oman kapulan, ja ei ollut ongelmia löytämisessä ja paluuvauhtikin oli hyvä.

Idaria, seurautin muutamia pätkiä ilman pysäytyksiä, pysähtelin kulmiin (kulmat olivat tänään hyvät!), palkkailin vaihdellen suoraan asennoista tai pysymisestä, ja kaikki asennot onnistuivat oikein.

Ruutua ilman merkkiä. Juoksi ekalla hyvin ruutuun tosin meni yli, kun hihkaisin hyvä vasta myöhään. Sitten ajattelin odottaa että tarjoaa itse paikkaa, mutta Volttipa juoksi vaan ruudun läpi ja jatkoi matkaansa horisonttiin!! Yllättynyt Ilmeisesti syynä oli, että ruutu on viime aikoina ollut usein kentän takaosassa, ja nyt melko keskellä, eli oli suuntaamassa vanhaan paikkaan. Tai muuta syytä en keksi, kun niin vauhdilla oli sinne menossa! Kutsuin takaisin, pysäytin ruutuun, kehuin ja sen jälkeen tajusi että juuri tätä ko. ruutua tarkoitettiin. Silmänisku

Tämän jälkeen otin kaikkea sekalaista hupailua, kuten avoimen hypyn, hypyn muuten vaan, merkkiä (olivat hyviä!), oikealle ja vasemmalle ohjailuja, peruuttamista jne. Paikallaistumistakin Voltti pääsi tekemään n. puoleksi minuutiksi toisten seuraksi, ja ehti sinä aikana jo siirtää tassua...