Eilen oltiin seuran tokotreeneissä. Molemmat koirat tekivät kahdessa osassa, järjestys Tuuma-Voltti-Tuuma-Voltti.

Tuuma aloitti ryhmäpaikallaoloilla, ensin makuu. Olin vajaan minuutin piilossa, kävin silittelemässä ja sitten vielä hetkeksi piiloon. Yhteensä n. kaksi minuuttia. Tuuma oli hiljaa ja melko rauhallisesti, mitä nyt heilutti häntää ja oli korvat sukkulana kun joku kävi vieressä omaa koiraa palkkaamassa. Sen jälkeen istuminen, olin koko ajan lähellä ja näkyvillä. Istui hyvin.

Sen jälkeen seuraamista (melko ok, yritin huomautella jos kontakti herpaantui), luoksetulon pysäytyksiä (joku seisominen oli hidas, mutta teki kuitenkin aina pysähdyksen kun pitikin), ruutua läheltä niin että näytin mihin piti mennä, sekä hyppynoutoa.

Toisella kierroksella Toombs teki toista ruutua (kentällä oli kaksi), joka myös suht ok kun näytin mihin piti mennä, sekä tunnaria melko korkeassa heinikossa kaksi kertaa. Vääriä oli reilusti ja ne olivat aika kasassa/lähekkäin. Tuuma käytti molemmilla kerroilla vähän suuta jonkun väärän ympärillä, mutta etsi kuitenkin hyvin ja lähti heti tuomaan omaa.

Voltti aloitti kahden kilon pk-kapulan noudolla. Aluksi muutama nosto ja mulle tuonti läheltä, sitten pari tasamaanoutona, kerran heitin jopa itse (HUH se on hankalaa!). Teki tosi kivasti, toi jopa laukalla (vaivalloisella, mutta se nyt ei ole ihme)! Sen jälkeen n. 650 g kapulalla A-estenoutoa (ei normaalin pk-esteen korkuinen), joka meni hienosti. Sitten eteenlähetys, oli nähnyt aiemmin että jätin lelun kentän reunalle. Irtosi hyvin, tosin lopussa kaartoi vinoon kun ei kai muistanutkaan lelua. Käskin maahan ja teki hyvin. Juoksin sitten luo ja vapautin lelulle jonka näytin. Tämän jälkeen seuraamista, jossa vähän yritti edistää koko ajan (ajatteli kai edellen sitä eteenlähetystä...). Tein myös liikkeestä istumisen, liikkeestä maahanmenon sekä leikkiä kahdella ruudulla (lähetin ekaan, sieltä toiseen, ja vielä ekaan. Tämä oli Voltista hauskaa, ja meni hyvin molempiin ruutuihin (tosin vähän toiseen laitaan, mutta kuitenkin).

Toisella kierroksella Voltti ei tainnut tehdä kuin ryhmäpaikallaolot, ensin istuminen (kerran korjasi etutassuja), sitten makuu. Yritin rauhoitella ja rentouttaa koiraa rapsuttelulla ja käymällä palkkaamassa, kun on nykyään ollut vähän kireänä jotenkin näissä liikkeissä.

Oon jotenkin taas muuten innostunut suunnittelemaan tulevia kokeita, ja taisin treeneissä ilmoittaa, että voisin kisata muutaman viikon päästä meidän seuran omissa tokokisoissa saksalaisessa alokasluokassa Tuuman kanssa (!!!). Yllättynyt Ei olekaan kuin muutama uusi liike opeteltavana...

Tänään sitten metsälenkin yhteydessä esineruutua molemmille koirille. Tallasin koirien kanssa yhdessä n. 50 x 10 metrisen kaistaleen. Sitten koiran kiinni ja kävin viemässä kolme esinettä (korkkipallo-avaimenperä, sateenvarjon suojus, sekä n. tunnarikapulan kokoinen muovinen pussinsulkija). Avaimenperä oli ihan takana, suojus n. 30 metrissä toisessa laidassa ja sulkija n. 20 metrissä.

Voltti aloitti, ja löysi melko heti avaimenperän. Sitten lähti vielä aika hyvin toiselle, ja löysi nopeasti suojuksen. Kolmannelle lähtö oli taas vaisumpaa, mutta lähti ja jaksoi etsiä, kutsuin välillä takaisin ja lähetin uudestaan. Meni ihan sulkijan vierestä muutamaan kertaan, mutta ei löytänyt. Koska vähän alusta asti pohdin onko se liian vaikea, niin käskin Voltin odottamaan lähetyspaikkaan ja kävin näyttämässä sille esinettä. Sitten lähetin, ja se hetken työskentelyn jälkeen löysikin sen. Heitin vielä sulkijan uudestaan lähelle, ja lähetin uudestaan etsimään, ja toi taas (tosin ei ollut helppoa löytää vieläkään).

En tiedä onko tollainen pieni muovinen esine (pussinsulkija) jo liian vaikea, mutta tänään ainakin siis oli hankaluuksia. Ilma oli kyllä painostavan kuuma (ukkonen rysäytti päälle onneksi vasta kun oltiin jo takaisin autolla), eli ei ehkä etsinyt lopussa enää niin tarkkaavaisesti.

Tuumalle vein vaan avaimenperän ja suojuksen, kun ensin olin pyytänyt sen vaan nostamaan ne mulle kertaalleen. Lähetin vaan pokkana ruutuun vaikka en tiennyt mitä tekee. Porhalsi hyvin pitkälle, ja tulikin kohta avaimeperän kanssa takaisin! Hymy Suojusta sitten ei löytynytkään (ei meinannut irrotakaan enää millään kuin ihan lähelle) vaikka kävin välillä näyttämässäkin, joten sitten mentiin sille yhdessä, jätin sen siihen, ja vasta sitten lähetettäessä meni oikein ja toi sen.