Tänään illalla metsässä jäljestämässä, tosin vain Voltti jäljesti, kun en jaksanut tehdä Tuumalle. Aluksi molemmat ottivat esineruutua, joka oli n. 35 metriä syvä, n. 15 metriä leveä kaistale. Vein Voltille kolme esinettä niin että koirat näkivät. Voltti haki innolla, tosin kolmannelle esineelle ei enää meinannut irrota kunnolla, mutta löysi kuitenkin, kun se oli melko lähellä. Tuumalle vein kaksi esinettä, ja sen jälkeen kun se oli juossut päättömästi liiat energiat niin löysi ekan, pudotti ensin, mutta kun kehotin uudestaan, niin toi mulle asti. Toinen löytyi sitten nopeammin.

Tämän jälkeen Voltille ensin lyhyt keppi-ilmaisujälki, joka oli vajaan tunnin vanha. Sillä kaksi keppiä lyhyellä suoralla. Ekasta meni ohi, jolloin estin hihnalla, ja sitten ilmaisi. Toisesta meni ohi reilusti ennen kuin tajusin, jonka jälkeen vein takaisin keppikohtaan, jolloin ilmaisi. Itse jälki oli vajaan tunnin vanha, n. 500 metriä, rutikuivassa harvahkossa metsässä, jossa alustana siis lähinnä kuolleita kuivia lehtiä ja oksia. Matkalla ylitettiin muutamaan kertaan pieni kapea polku. Jana oli ehkä 20-30 metrin päässä, jälki lähti oikealle. Vähän Voltti lähti kaartelemaan janalla, mutta kehotin uudestaan eteenpäin, jolloin eteni kohtalaisen suoraan. Otti heti jäljen oikeaan suuntaan. Jäljesti kaiken kaikkiaan melko tasaista ja rauhallista (sopivaa) vauhtia, ja kuono hyvin alhaalla. Välillä oli tunne, että ollaan jäljen sivussa, mutta koska neljästä kepistä löytyi kolme, niin ei kovin pahasti oltu kai väärässä. Olin tällä kertaa laittanut jopa muutaman merkinkin puihin kulmien kohdalle, etten ole ihan hukassa itse. Silmänisku Kulmia oli kaksi suoraa vasempaan, yksi oikeaan sekä yksi vähän terävämpi oikeaan. Kaikki menivät melko kivasti, jotain pyörimistä tosin oli. Ei siis peltojälkitarkasti, muttei nyt ihan tolkuttomasti sivussakaan käynyt. Ekan kepinilmaisun kanssa taisin vähän auttaa (estää liinalla ettei päässyt eteenpäin), tämän jälkeen (muistaakseni...) oli se metsään jäänyt keppi, ja kahden viimeisen ilmaisu menikin jo paremmin. Lopussa oli ruokapurkki.

Lopuksi Tuuma sai tehdä vielä vähän tokoa metsätiellä. Seuraamista, luoksetulon pysäytyksiä sekä kaukoja ja metsäkeppitunnarin. Seuraamisessa oli vaikeaa kun oli niin risukkoista, mutta muut menivät kivasti. Ja olisi ollut kovasti menossa vielä esineruutuun uudestaan. Hymy