Tänään karvan alle kolmenkympin asteen hiostavassa lämpötilassa agitreeneissä (juu, en tiedä onko mitään järkeä...). Kerrankin oikein jäi mieleen tehty rata, kun tehtiin vain yksi versio, ja tuli mentyä se yhteensä neljään kertaan (molemmilla koirilla siis kaksi kertaa), joten jäi jo paksumpaankin kalloon. Suhruinen piirros tässä:

1246388525_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Nelosesteellä tehtiin "Ketschker"-käännös, ei hajuakaan mikä se olisi suomeksi... Siinä siis puolittain peruutettiin kohti kuvassa vasemmanpuoleista siivekettä, koira ohjattiin vasemmalla kädellä esteen yli, ja oikealla kädellä koira oman selän takaa takaisin menosuuntaan. Jonkunlaisen kuvan löysin: http://de.sevenload.com/bilder/GIXElcD-Agility-Training-Ketschker-Wechsel

Voltille tein persjätön ennen pujottelua, ja 10 esteen ohjasin kuvasta katsottuna esteen oikealta puolelta, puolittain peruuttaen, ja ohjaten koiran itseni ja esteen välistä (siis 10 esteen oikealta puolelta). Voltti kulki kivasti, mitä nyt mun epäselvästä ohjauksesta meinasi mennä pari kertaa väärään putkeen, mutta korjasi aina viime hetkellä kun tajusi minnepäin olinkaan menossa.

Tuumalle tein ennen pujottelua valssin, jotta sain sen paremmin suoraan linjaan, ja vauhtia vähän pois. Pujottelu kun on edelleen aika vaikea sille. Tänään meni kuitenkin suht kivasti, tein sitä myös erillisenä. Ketschker onnistui myös, vaikkei olla sitä kai oikein koskaan treenattukaan. Voltilla eka yritys oli haparointia, sen jälkeen sujui.

Ja treenien jälkeen taas hirveä hiki kaikilla osapuolilla, muttei onneksi sydäriä kuitenkaan.