Tuuma kävi tänään vetäisemässä tokon saksalaisen alokasluokan (Beginner Klasse), ja heti ykkösellä (pisteitä 290 / 320). Kisat olivat oman seuran treenikentällä, joten tuttu paikka, ja tuttu tuomarikin. Hymy

Ryhmäliikkeet menivät kivasti, jokunen piste menetettiin seisomis-käpälöimisliikkeessä kun annoin lisäkäskyn (Tuuma tietenkin ilahtui ja alkoi lipoa koskemaan tulleen liikkeenohjaajan käsiä), ja paikallamakuussa samoin pistemenetyksiä kun nuuhki ja kerran-pari haukahti (kentän laidalla olleet koirat alkoivat kuorossa haukkua treenialueen ulkopuolella liikkuneita ihmisiä, ja Tuuma ei tietenkään voinut olla pekkaa pahempi). Ryhmän ympäri seuruuttaminen ja hampaiden näyttö olivat ok.

Seuraamisissa (hihnassa ja ilman) oli pientä häröilyä ajoittain, mutta suurimmaksi osaksi seurasi keskittyneesti ja kontakti oli ok. Kaikki perusasennot jäivät kuitenkin seisomisiksi, tosin käskin sitten aina lisäkäskyllä istumaan, mutta niistä siis sitten muutama pojo pois molemmissa seuraamisissa.

Liikkeestä istumisessa varmistelin ja käännyin käskynannon jälkeen taaksepäin katsomaan että varmasti istuu (kun oli seuraamisissa noita istumisongelmia...). No istui, mutta omasta varmistelusta siis pari pistettä vähennystä.

Luoksetulo oli hyvä. Sen jälkeen takaisin ruutuun lähetyksessä pysähtyi ennen ruutua, mutta sain uudella ruutu-käskyllä eteenpäin, ja sitten maahan, joka oikein hyvä. Lisäkäskystä pari pistettä pois.

Lopuksi nouto, jonka otin metallikapulalla (saa valita esineen, joka voi siis olla lelukin tms). Vauhti oli vähän hitaampi palautuksessa, mutta laukalla kuitenkin, ja perusasento aika vino. Muuten tosi hyvä.

Kokonaisvaikutelma 10. :)

Palkinnot eivät tietenkään taas päätä huimanneet (ei ole täällä oikein tokokisoissa kai tapana), eli pari ruusuketta kotiinviemisiksi. Onneksi Tuuma ei toivottavasti tajunnut, että kaikki kokeessa reputtaneet koirat (eli ei tulosta saaneet) saivat nakit... Cool

Voltti teki välissä jotain toko ja tottisjuttuja, ja oli EVL:ssä paikallaoloissa häiriökoirana. Oli vain yksi EVL:n kokeeseen osallistunut koira, joka nollasi aika alkuhetkillä jo molemmat liikkeet, joten ei oltu edes koko aikoja piilossa kun meidät jo kutsuttiin takaisin.