No ei kauaa tämä koiraharrastelupaussi sitten näytä kuitenkaan kestävän... laitoin nimittäin juuri tokoilmoittautumisen menemään. Tuuma starttaa muutaman viikon päästä Saksan avoimessa luokassa (Klasse 1). No, kovin paljon uutta opeteltavaa siihen ei ole, eli periaatteessa ei pitäisi olla paha rasti. Mutta Tuuman suoritusvarmuuden tuntien tuloksena voi olla mitä tahansa... jos nyt edes tulos saataisiin pitää nöyränä toivoa... tosin niin toivoin viimeksikin niissä voivoi-kisoissa, eikä tulosta tullut...

Tänään otin lenkillä pienet tokotukset, Tuuma teki:

-Paikallaistumista pari alle puolen minuutin pätkää, pysyi hyvin (kerran yritti haistella jotain).

-Seuraamista, joku pätkä palkatta ja pari kertaa namien syljeskelyä. Kontakti oli hyvä.

-Liikkeestä istuminen pienellä avulla, teki oikein. Palkka heti asennosta.

-Metallinoutoa vauhtinoutona useamman kerran. Juuri ennen ekaa kertaa alkoi haukkua lasten äänille kun kailottivat jotain lähistöllä, ja siinä oli sitten lieviä keskittymis- ja käynnistysvaikeuksia... sen jälkeen kyllä meni ihan jees.

-Kaukoja ihan läheltä sekä perinteisesti että takapalkalla. Nyt näytti takapalkka toimivan ihan ok, illalla otin vielä pari toistoa sisälläkin. Pitänee kokeilla sitä nyt kuurina jos parantaisi liikettä.

-Ruutu niin että vein sinne Tuuman nähden hihnan (Klasse 1:ssä siis sieltä otetaan ensin luoksetulo niin että hihna jää ruutuun, ja on siellä "merkkinä" takaisin lähetettäessä). Meni hyvin. Pari toistoa uudestaan sekä hihnalla että ilmankin, meni ihan jees.

Voltti teki:

-Kaukoja läheltä pallopalkalla, peruutuksiakin. Nämä hyviä.

-Ruutua ja paikan löytämistä. Ei kovin kummoisia, oli jonkun verran paineistunut ja meinasi jäädä koko ajan liian eteen. No, jotain onnistunuttakin sentään siellä tuli.

Ai niin, ja oltiinhan me eilen melkein parin kuukauden tauon jälkeen agilitytreeneissäkin. Lämmintä oli +33 joten homman järkevyyttä tuli taas pohdittua. Suht lyhyitä pätkiä vaan mentiin eikä kovin montaa, ja Voltti hyppäsi vaan jotain 45 senttiä korkeilla esteillä. Ajattelin muutenkin nyt siirtää sen agilityssa "senioriluokkaan", eli en treenaa sen kanssa enää täyskorkeilla esteillä. Vaikkei siis varsinaista vikaa koirassa olekaan, niin ihan turhaa sellaista sitten kerjätäkään. Kun ei kisata varmaankaan enää.

Treenit menivät molemmilta koirilta kivasti, rataa en tietenkään taas jaksanut piirtää. Ehkä ensi kerralla... ;)