Tuuma kisasi saksalaisessa voittajaluokassa tokossa, eli Klasse 2:ssa. Keli oli täydellinen (aamulla, pilvipoutaa ja lämpöä jotain 10 asteen paikkeilla), suoritus oli huomattavasti parempi kuin odotin, ja itse asiassa oman tyhmyyteni ansiosta menetimme niukasti ykköstuloksen.... Nyt on sitten jossiteltu ja jossiteltu, mutta oikeastaan en kyllä voi olla pettynytkään koska tosi paljon oli positiivista (ja toisaalta Tuuma ei kyllä suoraan sanottuna vielä ihan kuulu mihinkään EVL:äänkään...). Tuomarina toimi hollantilainen John van Hemert, ja pisteitä tuli seuraavasti:

paikallaistuminen 2 min: 9,5 (haisteli vähän)

paikallamakuu piilossa 3 min: 9 (kaksoiskäsky maahanmenoon)

vapaana seuraaminen: 8 (lopussa keskittyminen herpaantui, jätätti, annoin jonkun lisäkäskyn, mutta alkuosa oli oikeinkin hyvä)

istuminen ja maahanmeno idarissa: 6 (jäi istumisessa seisomaan, pysähdyin, annoin lisäkäskyn jota ei totellut, menin takaisin vierelle ja käskin istumaan; loppu ok) 

luoksetulo seisahtumisella: 8 (annoin sekä käsimerkin että suullisen käskyn, eikä pysähdys silti ollut mikään maailman paras, mutta ok kuitenkin)

ruutuun lähetys: 8,5 (meni oikealle takamerkille, mutta ruutuun kuitenkin, ei totellut ekaa maahankäskyä)

hyppynouto puukapulalla: 0 (tässä se oma moka: Tuuma kiersi hypyn takaisinpäin, mitä en YHTÄÄN osannut odottaa, koska kapula oli melko kaukana ja ihan linjassa; olin lisäksi jotenkin kai niin jo ennakolta luovuttanut hyvän tuloksen hakemisen (ihan syyttä!) etten yrittänytkään antaa lisäkäskyä, jota olisi todennäköisesti totellut.... aaarrrrgh)

metallinouto: 9 (lopussa vino perusasento, kuten oli muuten hyppynoudossakin)

tunneri: 9 (melkein yritti nostella paria väärää eli käytti vähän suuta niiden ympärillä, muuten siisti, toi heti mulle (!!! tuomarit yms seisoivat rivissä vieressä ja vähän pelkäsin että kaartaa niiden luo) mutta perusasento taas vino...)

kaukot, eli 15 metrin päästä sarja m-i-s-m: 8 (tuli vähän eteenpäin, mutta kaikki asennot heti oikein, jee!)

yhteistyö: 10

Yhteensä: 240,5 pistettä, kakkostulos ja kakkossija viidestä koirakosta

Olin todella iloinen että Tuuma teki ihan hyvällä innolla kaikki liikkeet, myös ne joissa oli viime aikoina ongelmia. Jäi kuitenkin jonkun verran harmittamaan oma tyhmyys, ja sen takia menetetty ykköstulos... JOS siis olisin toiminut normaalisti ja yrittänyt korjata paluuhypyn hyppynoudossa (joka olisi tod.näk. onnistunut), ja oltaisiin saatu siitä edes 6 pistettä niin olisi nyt menolippu EVL:ään.... mutta kun ei niin ei ja tosi hyvä suoritus tuo kakkostuloskin jo on. Ja toisaalta kun kuuntelin kokeen jälkeen infotilaisuudessa olleita ennakkotietoja sääntömuutoksista, niin enpä tiedä onko EVL:ään kyllä yhtään mitään hinkua koskaan päästäkään... mutta katsotaan nyt sitten millaiset säännöt sinne todellisuudessa sitten tulevat. Ja onko Tuumalle sinne pääsyä muutenkaan.  Joka tapauksessa toinen yritys on jo tulossa.