...jos olisi jääneet ne neljä nollaliikettä tekemättä...

Tuuma oli siis eilen taas Klasse 2:sta kokeilemassa, ja tällä kertaa jäi kyllä vähän kauemmas se ykköstulos kuin viimeksi... niin Tuumamaista, että veteli liikkeitä vähän miten sattuu. Intoa kyllä oli, ja monta asiaa teki hyvinkin, eli en lopulta edes ollut mitenkään pettynyt. Osasihan Tuumalta odottaa mitä vaan; tekee joskus hyvin, joskus jotain ihan oman kuvion mukaan. Seuraavassa suoritukset:

-paikalla istuminen 2 min näkyvissä: 0 (istui tosi ryhdikkäästi ja hyvin vain muutaman kerran vähän maata haistaen, kunnes yllättäen noin 10 s ennen ajan päättymistä meni ihan yllättäen maahan)

-paikallamakuu 3min piilossa: 9 (hyvä, oli rauhallinen, teki ekoilla käskyillä, oli vähän vaihtanut asentoa)

-seuraaminen: 8,5 (loppuperusasento jäi seisomiseksi, muutaman kerran erkaantui vähän kauas, mutta muuten oli ehkä paras kisaseuraaminen tähän asti)

-idari, liikkeinä istu, maahan: 9 (istumiseen annoin käsiavun, muuten ok)

-luoksetulo seisomisella: 0 (otin riskin ja käytin vain suullista pysähtymiskäskyä -> juoksi ihan surutta ja pokkana läpi)

-ruutu: 0 (ei nähnyt ruutua ollenkaan, vaan lähti juoksemaan hyppyesteen ja kisa-avustajien luo, kävin sitten näyttämässä ruudun; ajattelin jo etukäteen että ruutu vaikuttaa vaikealta hahmottaa, kun oli punaiset aika pienet merkit nurmikolla, ja taustalla oranssi muoviaita, johon ne aika pahasti sulautuivat; Tuuma vielä pienenä koirana näki ne varmasti vielä huonommin kuin itse)

-hyppynouto: 0 (toisinto viime kisoista, eli kiersi takaisinpäin enkä sanonut taaskaan mitään; pyysin saada tehdä uudestaan, ja sitten teki ihan oikein, ilman mitään lisäkäskyjäkin)

-metallinouto tasamaalta: 9,5 (hyvä, loppuun annoin pienen avun sivulletuloon, että tulee varmasti suoraan)

-tunnari: 8,5 (meni ohi kapuloista joita ei nurmikolta näkynyt kyllä yhtään, mutta löysi ne pian, haisteli paria ja otti erittäin määrätietoisesti oman ja toi mulle, sivulletulossa joku ihme härö ja jouduin antamaan lisäkäskyn)

-kaukot (m-i-s-m): 7,5 (seisomiseen kaksi käskyä, tuli vähän eteenpäin, ja kun palasin luo niin singahti ylös -> varmaan oli jotenkin tajunnut että oli tullut virhe ja epävarmuutta pongahti ylös, vaikka en ollut itse ollenkaan harmistunut tms)

Yhteensä 172 p. eikä siis tulosta.

Paikallaolojen jälkeen oli vähän pettynyt olo kun niin viime sekunneilla meni käytännössä mahdollisuudet ykköstulokseen, mutta sain hyvin kuitenkin tsempattua oman mielialan vielä yksilöliikkeisiin, ja ne saatiin nollista huolimatta erittäin kivassa mielentilassa suoritettua. Tuuma teki loppuun asti tosi innokkaasti ja kivasti, eikä melko lämmin sää, pitkä odottaminen ennen yksilösuorituksia, maa-ampiaiset kentällä tms häirinneet sitä. Erityisen iloinen oli seuraamisen parantumisesta, hyvästä tunnarista ja yleisesti tsempistä tehdä töitä. 

Lisää treeniä siis, ja uutta kokeilua taas joskus myöhemmin. Erityisesti pitää treenata: pidempiä paikallaistumisia, luoksetulon pysäytystä varmemmaksi = enemmän toistoja, vaikeita hyppynoutoja (ei tosin oo käytännössä koskaan treeneissä tehnyt virhettä...), ruudun hakemista.