Tokoposeeraus viime kesältä, kuva Arja Kiiveri:

1243768598_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Taas yhteistreeneissä, nyt aamusella. Järjestys taas T-V-T-V.

Tuuma teki aluksi noutoa metallilla sekä muovikapulalla. Otin myös ohjatun alkeita niin, että lähetin ensin hakemaan toisen joka oli suoraan oikealla, sitten toisen suoraan vasemmalta.

Tämän jälkeen saksalaisen alokasluokan ryhmäliikkeet, eli rivin ympäri seuruu, paikallaan seisominen jolloin liikkeenohjaaja silittää koiraa, hampaiden näyttö (itse venytetään koiran suuta ja tuomari vain katsoo) sekä paikallamakuu 2 min. Menivät kaikki ihan jees, kun pidin namia suussa niin Tuumahan tuijotti mua jopa siinä seisomis-käpälöimisliikkeessäkin aika rauhallisesti.Paikallamakuussakin oli ihan hiljaa.

Myöhemmin Tuuman kanssa liikkeestä istuminen ja seuraamista erityisesti möykkyisellä ja pitkällä ruohikolla (vaikeaa Tuumalle!), jossa taas pidin namia suussa ja syljeskelin välillä sille. Tämä tapa toimii tosi hyvin, kontakti pysyy hyvin. Lisäksi kaukoja (ihan jees, mitä nyt ei taas muistanut että maasta voi nousta myös istumaan eikä aina seisomaan...), ja luoksetulo ruudusta + takaisin lähetys. Ruutu ei löytynyt ennen kuin kävin näyttämässä, eikä sittenkään oikein hyvin. En tiedä oliko erityisen huonosti näkyvä, kun oli pitkässä ruohikossa ja punaiset merkit. Voltilla oli nimittäin myös suuria ongelmia.

Voltti teki pk-a-estenoutoa (agiesteellä). Kerran tuli ohi. Sitten seuraamista (koitti taas edistää!) ja eteenlähetys (annoin juosta pallolle asti, tokalla kerralla ilman palloa ja käskin maahan). Lisäksi liikkeestä maahanmenoa ja seisomista juoksusta, sekä luoksetulo. Näissä ei ongelmia. Tein myös sorvatuilla kapuloilla ohjatun noudon molemmat puolet, oli hyvä, merkitkin ihan jees.

Myöhemmin kaukoja (vaihdot olivat ihan hyviä), sekä ruutua, jonne ei meinannut löytää millään, vaan aluksi yritti toisille merkkitörpöille, eikä uusinnoillakaan meinannut millään tajuta ruutumerkkejä yhtään. Kävin näyttämässä ja hetsasin aika kovasti, lähetin ihan läheltä sekä vaadin menemään ruudun keskelle. Ei sujunut ongelmitta, mutta kyllä siinä nyt jotain saatiin onnistumaankin.

Ilma oli taas painostavan kostea ja kuuma. Olin itse jotenkin niin tokkurassa että unhodin a) tehdä Tuumalle tunnarin ja b) ottaa Voltilla kahden kilon kapulalla noutoa, vaikka olin taas sen vartavasten paikalle raahannut...

Ja tässä vielä sumea kuva tältä keväältä rhodojen edessä Tiergartenissa:

1243768747_img-d41d8cd98f00b204e9800998e