Tuuma starttasi tänään saksalaisessa tokon AVO-luokassa (Klasse 1), saaden kakkostuloksen. Tässä selvitys liikkeistä ja pisteistä:

1. paikallaistuminen ohjaajat näkyvissä 1 min: 9,5 (oli kai ihan vähän piipannut, en itse kyllä kuullut)

2. paikallamakuu ohjaajat näkyvissä 3 min: 7 (kaksoiskäsky sekä maahanmenoon että istumiseen koska tuijotti molemmilla kerroilla liikkeenohjaajaa joka käskyttää yksitellen koirakot maahan/istumaan, lisäksi nuuhki ja kääntyi vähän sivuttain; itse olisin antanut tästä vähemmänkin pisteitä...)

3. hihnaseuruu, jossa mm. kierrettävä kahdeksikko-kuvio tötsien ympärillä, sekä lyhyt suora juoksuosuus, käännökset ja täyskäännökset sekä oikeaan että vasempaan ja pari pysähdystä: 9,5 (oli suht ok, mitä nyt pientä keskittymisen herpaantumista muutamassa kohtaa -> jätätti hetken)

4. vapaana seuraaminen, sama kuvio kuin edellä: 8 (ei lähtenyt ekalla käskyllä mukaan, ja jouduin antamaan jossain kohdassa toisenkin ylimääräisen käskyn kun jätätti

5. idarineliössä pelkkä maahanmeno: 8 (jätätti vähän seuraamisessa, lievästi vino maahanmeno, ei lähtenyt ekalla käskyllä mukaan maasta; tätä on harjoiteltu oikeasti ehkä max. viisi toistoa, eli sinänsä ei ihme, ja yllättävän paljon taas tuli pisteitä kumminkin...)

6. luoksetulo ruudusta, eli koira jätetään ruudun keskelle maahan, hihna jätetään siihen viereen, ja kutsutaan koira suoraan luo n. 15 metrin päästä: 9 (nuuhki vähän, mulla käsiapu sivulletuloon)

7. lähetys ruutuun: 9 (muuten tosi hieno, mutta kun palasin koiran luo ja käskin istumaan, niin ei noussut ekalla käskyllä; en ole varma sanoinko ns. väärän käskyn eli mitä yleensä käytän Voltille...)

8. hyppy jossa koira hyppää vain edestakaisin palaten perusasentoon: 10 (meni aika pitkälle menohypyssä, ja tuli vähän hitaammin takaisin; tätäkin on treenattu se ehkä max. 5 kertaa...)

9. nouto omalla kapulalla, mulla oli käytössä muovikapula; kapula viedään koiran odottaessa istuen n. 10 metrin päähän: 10 (oli hyvä)

10. kaukokäskyt, jossa  n. 10 metrin päästä tehdään vain m-i-m: 0 (kun käännyin ympäri Tuuma nuuhki vierestään jotain, ja mun oli sitten pakko antaa käsky, josta vaan kääntyi katsomaan mua, eikä noussut sitten tokalla eikä kolmannellakaan... tästä olin kyllä käärmeissäni kun moinen nousemattomuus on Tuumalle harvinaista (yleensä tekee ennemmin väärin kuin jättää tekemättä); oli kyllä jo jätettäessä jotenkin kai aika poikki ja kuumissaan koska suorastaan nojasi mun jalkaan perusasennossa ja meni samoin sitten vähän vinoon maahan...)

11. yhteistyö: 10

Yhteensä pisteitä 251,5 eli vain pikkaisen jäi ykkösestä... vähän ehkä harmittaa, vaikka sinänsä se olikin ihan oikea tuomio osaamiseen nähden.

Ilma oli tosi hyvä, +20 ja aurinko porotti koko ajan täydeltä taivaalta, eli aika kuuma kentällä oli. Tuuma jaksoi kuitenkin keskittyä yllättävänkin hyvin, ja teki taas monta asiaa tosi kivasti, kuten seuraamiset ihan kohtuuhyvin, ruutu, nouto, luoksetulo ja paikallaistuminenkin (jota on sitäkin harjoiteltu viime aikoina se ehkä 5 kertaa.... tosin joskus aiemmin sitä on kyllä vähän otettu). Treenimäärät ja palkattomuuksien harjoittelemattomuus silmälläpitäen siis taas oikeinkin hyvä suoritus. Jos vaan vielä ehtisi ja jaksaisi panostaa vähän treenien laatuun + määrään niin ehkä me vielä saadaan joskus toi tappijalka nousemaan EVL:äänkin...